KIZMAK YOK

104- KUR’AN KURSLARI YEMİNİ… 

Atatürk Barış Ödülünün: Atatürk’e, ilke ve devrimlerine en büyük darbeyi vuran, Atatürk’ün kurumlarını kapatan. Anayasaya din dersleri zorunluluğunu koyan ve ayetli-hadisli konuşmalarla nutuk atan bir kişiye verildiği dönemde şeriatçılar Kuran Kursları ile laik, sosyal, demokratik hukuk düzeninin üstüne üstüne geliyorlar.

İslâm Peygamberinin damadı ile Muaviye arasında yapılan savaşta; Muaviye, Ali’nin askerlerinin inanç nedeniyle basiretlerinin bağlanacağını bildiğinden mızraklarının ucuna Kuran yapraklarını bağlayarak askerlerini yürütünce. Ali’nin askerleri darmadağın olmuş kaçarlarken, neye uğradığını şaşıran Ali: “Kaçmayın, Ene Kuran.” yani “Kuran benim” demişse de bozguna uğramaktan kurtulamamıştı.

Geçmişte yaşanan bu tarihi olay günümüzde de yaşanmakladır. Şeriat özlemcileri lâik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak üzere Kuran Kursları ile gelmektedir. 1945’ten bu yana da şeriatın topluma egemen olmasına oy hatırına katlanan politikacılarımız bu gidişe dur diyememektedirler. İşte Kuran Kursları’nda yapılan yemin:

“Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim… Türkiye lâik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı, Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma. Türkiye’yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime… Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime… Kısa zamanda ümmet esasına dayanan şeriat devletinin kurulması için devlet idaresinde söz sahibi olacak mevkilere gelmek için çalışacağıma. Dinim, Allah’ım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim”, (Dr. Niyazi Köymen, Dinsel Bunalımdan Gerçek Hak Yoluna, İzmir, 1977, S. 170: yine Doç. Dr. Zeki Başer, Tarihte-Tıp Tarihinde-Yemin, Atatürk Üniversite yayılan 1973)

Ben bu yemini Fehmi Yavuz’un Ölüm Duyuruları, 1. Baskı, Eylül 1983, 16. sayfadan alıyorum. Yorum yapmaya gerek duymuyorum. Oy nedeniyle basiretleri bağlanmış politikacılarımızın, yöneticilerimizin, bilgi ve ilgisine sunuyorum.

Gaziantep’te Bugün, 1 Mayıs 1990

105-ÜMİT OLDU JOSEF