LAİKLİK 22

22 FENER RUM PATRİKHANESİ TÜZÜĞÜ

Aşağıdaki iletiyi, 11. 8.2007 tarihinde, Murat Binzet adlı bir okurumuz göndermiştir.

Benim bu konuda araştırmalarım olmadığı gibi bilgim de yoktur.

Ne var ki okur okumaz dilim tutulmuştur.

Nasıl olur:

“Göze   göz,    dişe    diş,” denildiğini işittiniz. Fakat ben size derim, şerire karşı koyma; fakat her kim senin sağ- yanağına vurursa, ona ötekini de çevir. Ve eğer bir adam seninle mahkemeye gidip senin gömleğini   almak isterse,  ona abanı da bırak. Ve her kim seni bir mil gitmeğe zorlarsa, onunla iki mil git. Senden dileyene ver, ve senden ödünç isteyenden  yüz çevirme,

“Sen komşunu  sevecek ve düşmanına buğz edeceksin” denildiğini işittiniz; fakat ben size derim, Düşmanlarınızı    sevin, ve  size ezâ edenler için duâ edin ki göklerde olan Babanı­zın oğulları olasınız; zira o, güneşini fenaların ve iyilerin üzerine doğdurur; ve salihler   ile fasıkların üzerine yağmur yağdırır. Çünkü, eğer sizi sevenleri severseniz, ne ecriniz olur? Vergi mültezimleri de aynini yapmazlar mı? Ve eğer yalnız kardeşlerinizi selâmlarsanız, fazla ne yap­mış olursunuz? Putperestler de aynini yapmaz­lar mı?” (İncil. Matta. 5/38-47) deyen bir dinin mensupları tabi oldukları Devlete düşmanlık tohumları eker ve kendi mensuplarını Türklere karşı düşmanlığa motive eder.

Ben bu konuda kendilerine şöyle diyorum. Kılıç tutanların    “Kılıç tutanların hepsi  kılıçla   helak olacaklardır.”

Okuyalım:

“İşte, İsa ile beraber olanlardan biri el atıp kılıcını çekti ve başkâhinin hizmetçisine vurup kulağını düşürdü. O zaman İsa ona dedi: Kılıcını tekrar yerine koy, zira   kılıç    tutanların    hepsi  kılıçla   helak olacaklardır.” (İncil. Matta. 26/51-52)

Yunanistan okullarında bütün öğrenciler Türklere karşı düşmanlık duyguları ile eğitiliyor.

Bilmiyorum, Rum Patrikhanesi 1984 yılında yazılan aşağıdaki tüzüğe itibar ediyor mu? Ediyorlarsa düşman sayılırlar ve düşmanlara karşı da hiç de iyi duygular beslenmez.

Olanağı olanlar “Fener Rum Patrikhanesi” yetkililerine sorarak bu konuya aydınlık getirmekle yükümlüdürler.

Yineliyorum:  “kılıç    tutanların    hepsi  kılıçla   helak olacaklardır.” (İncil. Matta. 26/51-52)

Av. Hayri Balta, 13.8.2007

23 VAY ANAM VAY!..