KIZMAK YOK

  1. SAKAL SÜNNETTİR…

Okuduğum Gazete Cumhuriyet. Tarihi de 4.2.1987. Sayfası yedi. “Ankara Taşı” köşe başlığı ile yayınlanan köşede bir bin liranın fotoğrafı.

Bizim sivri akıllı Bismillah diye başlamış parada gözüken Atatürk’e sakal bıyık yapmaya. Bin liralıktaki Atatürk’e kara kalemle bir güzel sakal ve bıyık yapmış. Herhalde Atatürk’ün Trablusgarp, Çanakkale cephelerinde düşmanla boğuşurken çektirdiği sakallı, bıyıklı, kalpaklı fotoğraflarından esinlenmiş olacak. Hayır, bundan değil… Kafasındaki karanlığı, karanlık düşünceyi Ata’nın fotoğrafına yansıtmış. Çünkü binliğin sol köşesine de “sakal sünnettir” diye yazmış.

Bütün bunları yaptıktan sonra da yaptığını beğendiğinden olacak. “Yakışıklı oldun lan!” demeyi de unutmamış. Aynası iştir kişinin sözüne bakılmaz, denir. Bunu yapan kişinin zekâ düzeyi, kültür düzeyi hemen anlaşılıyor. Kültür ve edebiyat düzeyi yüznumara kültürü…

Geri kalmış, toplumda yer kapamamış kişiler o acaip resimleri yüznumara duvarına yaparken, o çirkin tümceleri ve şiirleri tuvalete yazarken nasıl bir iş yaptığını sanarsa; bizim, sivri akıllı da paradaki Atatürk’e “sakal sünnettir” diye sakal, bıyık yaparken Allah’a hizmet arz ettiğini sanmış, kendisini Allah yolunda cihat yapan bir mücahit pozunda görmüştür…

Humeyni’den maaş alıp da Alman radyolarından, İran radyolarından, Atatürk’e kin kusan, Atatürk Cumhuriyeti’ni hedef alan “Kara Ses”in çömezleri yanında özlemcileri de büyük Atatürk’ün paralardaki görüntüsüne dayanamayıp elbette “sakal sünnettir” diye sakal, bıyık yapacak. Bunu yaparken de Allah yolunda cihat yaptığını sanacak.

Olacak gibi değil!…

Özgür Gaziantep, 14 Şubat 1987

90-İRTİCANIN TİCARETİ