LAİKLİK 33

33 YENİ BİR LİDER

Milliyette çıkan aşağıdaki yazıyı görüşlerinize sunuyorum. Yazıdaki öneriye ben de katılıyorum.

İşte Yazı:

+

“Arzuhan Yalçındağ: Yakın geleceğin ve Modern Yaşam hedeflerinin siyasi lider adayı…

Son günlerde duruşu, sorunlara yaklaşımı, esnekliği, disiplini ile göz kamaştıran bir kadın portresi ortaya çıkmaya başladı.

Güzelliği, kendine özgü beden dili ve topluluk karşısında yaydığı enerji Arzuhan Yalçındağ’ı geleceğin “modern başbakanı” veya “modern yaşam idolü” profili olarak öne çıkarıyor.

Eğitimi, tecrübeleri ve yönetim yaklaşımları ile bir liderden beklenen birçok özelliği bir havuzda tutuyor ve kullanmaktan sakınmıyor.

Günümüzün en temel problemi olan “kişiliksiz” ve “kimliksiz” duruş sergileyen sol, demokrat ve sosyal demokratlardan sıkılmış olan önemli sayıda kitle Kemal Derviş’ten sonra içini yeniden ısıtan, kıpır kıpır ettiren bir lider adayına kavuşuyor görünüyor.

Duruşunda, ilk kadın başbakanın çizdiği samimiyetsiz görüntü olmayan –belki de Tansu Çiller’in zaaflarını iyi incelemiş – Arzuhan Yalçındağ, ülkemizde modern yaşamı kesintiye uğratan takiyyeci ve inançsız kadronun hızını kesebilecek toplumsal rüzgarı arkasına alabilir.”

+

Nasıl olsa; soldan, solculardan kitleleri etkileyebilecek karizmatik bir adayın çıkacağı yok.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kitleleri arkasına takacak bir rüzgarı da yok. Ne olursa olsun yüzde 20’den daha çok oy alacağı da yok. Kaldı ki CHP içinden çıkacak bir lider adayı da yok.

Arzuhan Yalçındağ’ın ise karizmatik bir görüntüsü var. Yeni bir parti kurup başına geçeceğine; CHP’nin başına geçse daha başarılı olacağı kanısındayım.

Öyle sermaye temsilcisi diye burun kıvıracak zaman değil. Tayip Erdoğan rüzgarının önünü kesecek bir lider gibi görünüyor.

Konuşmaları ile Atatürk’e, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkıyor. AKP’yi ve MHP’yi her konuşmasında silkeleyip duruyor.

Yeni bir parti kurulmasındansa CHP’nin başına geçerse şeriatçı ve ırkçı milliyetçi akımın önünü tıkayacağı kanısındayım.

Hiç de öyle “Sermaye temsilcisinin arkasına mı düşeceğiz!” deme zamanı değil… Eğer bu düşünceye kapılırsanız  kendinizi; anarşi, terör ve de askeri darbelere  hazırlayınız…

Zaman sermaye – emek ayrımı yapacak zaman değil… Zaman karizmatik bir liderin arkasına düşme zamanıdır. Arzuhan Yalçındağ ise bu boşluğu dolduracaktır.

Bilmem bu görüşüme katılan çıkar mı?

Eren Bilge, 4.2.2008

X

Sayın Eren Bilge,

Yazınızı okudum, görüşün fena değil ama  bizim gibi ülkelerde  Tayyip Erdoğan’ın kullanma tarihinin dolduğunu karar verirseler olur.

Zaten CHP değil mi bunların değirmenine su taşıyan.

Özel kanun çıkardılar, muhtar olamazken başbakan bile yaptılar.

Bizim halkımızın çoğu muhafazakar;  ileriyi görecek gözü yok  olsa zaten bunlar başımıza  gelmezdi.

Erdoğanı getirenler isterseler  Arzuhan Yalçındağ’ı   getirirler  diyorum

Saygılar…

İsa Kartal, 4.2.2008