LAİKLİK 43

 

43 HEDEF: LAİK CUMHURİYETİ YIKMAKTIR…

Aşağıdaki satırları 11.7.2008 tarihli Vatan gazetesinden alıyorum. Yazarı Mine G. Kırıkkanat..

Önce yazıyı okuyunuz ve ondan sonra kendi kendinize şu soruyu sorunuz. Acaba, Amerikan Konsolosluğunun önünde öldürülen üç terörist; öldürülmeselerdi de Konsolosluğa girerek içerdekileri rehin alsalardı ve rehinelerin önünde yapacakları basın açıklamasında söyleyecekleri söz aşağıdakinden farklı mı olacaktı?

Gelin önce Milli Görüşçü Gençlik Kollarının yaptığı basın açıklamasına bir göz atalım:

“ ‘Millî Görüş Lideri Necmed­din Erbakan’a saygı, minnet ve sada­kat eylemi’ sırasında Ankara Gençlik Kolla­rı Başkanı Yahya İncetahtacı’nın ‘Basın açıklaması’ alıntılarında, ortaya adeta Sarıyer’de polise düzenlenen -3 memurun şehit olduğu- silahlı saldırının anonsu çıkıyor:

Dikkat buyurunuz:

“Bizler Milli Görüş Hareketinin Ankara Gençliği ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ta­lebeleri olarak buradan bütün dünyaya haykırıyoruz: Dünyanın çeşitli bölgelerinde kutlu direnişi gösteren dava kardeşlerimizle bir ara­ya geleceğiz, Amerikan Zulüm İmparatorluğu­nu ve İsrail İleri Siyonist Karakolunu Iraklı kardeşlerimizin intikamını alarak darmadağın edeceğiz.

(…)’ Bkz. http://www.habervaktim.com”

+

Dünyanın çeşitli bölgelerinde kutlu direnişi gösterenler kim? El-Kaide militanları ve Talibanlar. Ülkemizde bunları destekleyenlerin başında kim geliyor. Hizbullah terör örgütü ve diğer köktendinci terör örgütleri…

Türk Hizbullah’ın geçmişteki marifetlerini unutmak olası değil. Domuzbağı ile öldürmeler, öldürdüklerini oturdukları villanın bodrumuna gömmeler… Kendileri gibi düşünüp inanmayanlara yaptıkları işkenceler… Bu işkencelerle öldükleri arasında kadınlar da var…

Ülkemizdeki bütün  radikal köktendinci örgütlerin de amacı; Hizbullah gibi Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak yerine İslamî bir cumhuriyet kurmak.

Bilindiği gibi El Kaide ve diğer köktendinci radikal örgütler yalnız Amerika’yı, İsrail’i hedef almış değil: hedef aldıklarının başında laik Türkiye Cumhuriyeti de var.

Radikal örgütler için laik bir ülke; vahye dayanan Amerika ve İsrail’den daha tehlikelidir. Çünkü laik ülkede Allah’ın indirdiği ile hükmedilmez; ülke, beşer olan insanların yaptığı yasa ile yönetilir ki bu, onlara göre, Allah’ı tanımamaktır, kâfirliktir…

Bu zihniyetteki insanlar işe Amerikan emperyalizmi ve Siyonist İsrail diye başlarlar ama, daha önceki olaylarda görüldüğü gibi, hedef tahtasına laik Türkiye Cumhuriyet’i oturturlar.

Ne hazin ki ABD ve AB emperyalizme ile Siyonizm düşmanlığı  söz konusu olunca; bizim Atatürkçülerimiz,  ulusalcılarımız, milliyetçilerimiz köktendinci bu radikal örgütlerle işbirliğine girmeyi bağımsızlık mücadelesi sanmaktadır.

Oysa böyle bir işbirliği bizi İslam şeriatının kucağına atar. Batı emperyalizminin kuşatmasından kurtulma olanağı var da İslam şeriatının kuşatmasından kurtulma olanağı yoktur.

Atatürk bizlere hedef olarak çağdaş batı uygarlığının üstüne çıkmayı göstermiştir. Şimdi batı uygarlığını dışlayarak şeriatçılarla işbirliği yapmak; laik cumhuriyet yerine İslam Cumhuriyetini kabul etmek demektir.

Bizim Atatürkçüler, Ulusalcılar, Milliyetçiler; ABD, AB emperyalizmi ve Siyonizm karşıtlığı nedeniyle bir İslam Cumhuriyeti kurulmasına razı gelirlerse bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sonu demektir.

Hayri Balta, 11.7.2008